Handlekurv

..er tom!

Nyheter

Hultafors Friluftskniv OK4 er tildelt utmerkelsen "reddot award 2017 winner.

 

Artikler

Nylig utgitt bok:

Om produktene

  

Om ljåene fra Fux

Ljåene på KulturRedskap.no er produsert i Østerrike hos Franz de Paul Schröckenfux' fabrikk, hvor de har laget ljåer i over 450 år.

Modellen Kronliar har Schröckenfux herdet hardere spesielt for KulturRedskap.no. Denne er laget med stål som er supert å bryne; du får en skarp egg med skikkelig bett med et vanlig bryne. 

Modellen Stuttljå som du finner her er laget etter KulturRedskap.no's mål, mens modellene Kontinental og Rasierschnitt er to av standardmodellene til Schröckenfux, og er vanlige i mange europeiske land.

  

 

Om orvene fra KulturRedskap

Langorv, underarmsorv er i produksjon igjen, av KulturRedskap selv. Orveskaftet er i furu og håndtakene er i ask. For neste år er det skjært ask lokalt her i Asker. 

 

 

Om øksene fra Ochsenkopf

Øksene på KulturRedskap.no er produsert av Ochsenkopf i Tyskland. Ochsenkopf har laget økser siden 1781, og kvalitet, design og utforming er premium.

For å lage høykvalitets verktøy kreves høykvalitets materialer. Ochsenkopf bruker C60 stål (0.6 % karbon, max 0.4 % silisium, max 0.9 % mangan). Minumumskravet fra DIN (Deutsches Institut für Normung) når det gjelder økser er C45. En av karakteristikkene ved C60 er seigheten, som garanterer lang levetid. En spesiell legering forbedrer egenskapene ytterligere. Ved å klikke på katalogen til høyre kan du lese mer om Ochsenkopf og hvordan øksene lages.

Skaftene lages av høykvalitets hickory og ask. Innfestingen gjøres med en kile av tre og to rundkiler av stål. Innfestingen til "Skogsøks - Forsterket - 70 cm"  og "Stor Kløyveøks" er gjort med en trekile, en rundkile i stål samt en solid skrue og en dekkplate i stål.

I stedet for å slipes som en knivegg, er Ochsenkopf øksene slipt til en avrundet egg, som gir en lengre levetid på eggen. Alle øksene leveres med eggbeskyttelse.

Ochsenkopf har mottoet "Werkzeuge fürs Leben": "Verktøy for livet". Med riktig bruk og vedlikehold skal de holde lenge.

    

Om øksene fra Hultafors

          

Hultafors' økser smis for hånd. De har blitt produsert på samme tradisjonelle måte siden 1697. Ved Hults Bruk i Östergötland, finnes det smeder som utfører arbeid ingen andre er i stand til å utføre. Det er kun et fåtall produsenter i verden som kan utføre denne type håndverk.

Våre økser produseres av svensk øksestål som har en høy og jevn kvalitet. Med mange slag bearbeides stålet til øksen får sin endelige form. Metoden er kostbar, men øker stålets tetthet og gjør øksen ekstra holdbar, spesielt om en sammenligner med økser som er smidd med få slag.

Stålet herdes med en metode som gir en tydelig herdesone på øksen, hvor øksen kan slipes om med uforandret styrke på eggen.

Classic øksene har en fantastisk finish; du ser at de er håndlagde.

Hultafors øksene kan du overlevere til neste generasjon.